Wij geven op deze pagina antwoord op veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Kom ik in aanmerking voor kinderopvangtoeslag?

Ja. NannyQ is een geregistreerd gastouderbureau, waardoor u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. U ontvangt een maandelijkse factuur die u kunt gebruiken om de toeslag aan te vragen.

 

Wat kost een nanny?

Een nanny verdient een uurloon. U betaalt alleen de uren die contractueel zijn vastgelegd en eventuele meeruren en niet de standaard “openingstijden” zoals bij dagverblijven. Naast het uurloon van de nanny betaalt u een fee aan NannyQ voor onder andere bemiddeling, kassiersdienst, evaluaties en trainingen voor de nanny. Wij informeren u graag over de tarieven in een persoonlijk gesprek. Daarnaast hebben wij hier een rekenvoorbeeld opgenomen. Bij ons betaalt u geen bemiddelingskosten vooraf!

Rekenvoorbeeld

  • Een gezin met 2 kinderen jonger dan 4 jaar. Dit gezin betaalt bij kinderopvangorganisaties ongeveer €160,- bruto* per dag. Met een nanny van NannyQ met een uurtarief van €16,- per uur betaalt het gezin voor een opvangdag van 10 uur ook €160,- bruto* per dag.
  • Een gezin met 3 kinderen, waarvan de oudste naar de basisschool gaat. Dit gezin betaalt bij kinderopvangorganisaties ongeveer €190 bruto* per dag. Voor een nanny via NannyQ met een uurtarief van €16,- betaalt het gezin voor een opvangdag van 10 uur €160,- bruto*!
  • Uiteraard valt opvang via een kinderdagverblijf cq buitenschoolse opvang niet te vergelijken met de rust en geborgenheid die een nanny aan huis met zich meebrengt. 

* Van deze brutobedragen kan nog kinderopvangtoeslag (afhankelijk van inkomen) worden afgetrokken. 

 

Wat is het verschil tussen een nanny en een au pair?

Een nanny is een professional met bijbehorend diploma en ervaring in de kinderopvang. Zij heeft haar eigen woonruimte en u betaalt haar per uur. Een au pair daarentegen is iemand die (meestal) niet pedagogisch opgeleid is, over het algemeen jong is en voor een bepaalde periode bij u komt wonen. Au pairs komen meestal uit het buitenland en spreken derhalve geen Nederlands.

 

Wat is het verschil tussen een nanny en een gastouder

  • Bij de meeste gastouders breng je je kind(eren) naar het huis van de gastouder. Deze opvang is kleinschaliger dan een kinderdagverblijf en vindt plaats in de privé woning van de gastouder. Bij deze vorm van opvang breng en haal je je kind(eren). Het kind deelt de tijd en aandacht van de gastouder met andere (opvang)kinderen. 
  • Gastouders kunnen ook aan het huis van de ouders komen. Het verschil met een nanny van NannyQ is het opleidingsniveau van de nanny. Gastouder mag je zijn met een mbo2 opleiding; deze hoeft niet pedagogisch te zijn. De nanny’s van NannyQ beschikken allemaal minimaal over een mbo3 diploma in een pedagogische richting.